AI-Engineer

Het werk van een AI-engineer

Een AI-engineer oftewel een artificial intelligence (AI) ingenieur iemand die AI-systemen en -modellen ontwikkelt en implementeert. Een AI-ingenieur moet goed zijn in probleemoplossing en programmeren, en een gedegen begrip hebben van technieken voor machinaal leren.

Bekijk alle AI engineers uit onze database met alle IT specialisten waar u als bedrijf uit kunt kiezen.

Dagelijkse taken van een AI ingenieur

Een AI-ingenieur krijgt een grote verscheidenheid aan taken toegewezen, waarvan de verantwoordelijkheden afhangen van de aard van zijn of haar specifieke projecten. AI-ingenieurs werken meestal in de informatica, maar ze kunnen ook een andere achtergrond hebben, zoals wiskunde, techniek en zelfs het bedrijfsleven. AI-ingenieurs worden soms gegevenswetenschappers genoemd omdat zij gegevens gebruiken om hun modellen te onderbouwen en voorspellingen over de toekomst te doen.

Bouwen van AI-systemen en programmeertalen

AI-engineers zijn verantwoordelijk voor het bouwen en onderhouden van AI-systemen. Ze werken met verschillende programmeertalen, zoals Python, om complexe oplossingen te implementeren met behulp van machine learning frameworks zoals TensorFlow.

De AI-engineer moet ook bekend zijn met andere technologieën die relevant zijn voor AI, zoals deep learning en neurale netwerken.

Andere belangrijke taken van een AI-engineer

Het is een van de taken van een AI-ingenieur om nieuwe technologieën te onderzoeken en te testen. Dit houdt in dat hij zich op de hoogte stelt van ontwikkelingen in de industrie, nieuwe instrumenten of methoden onderzoekt en bepaalt of deze nuttig zijn voor implementatie in het bedrijf.

Een andere belangrijke taak is ervoor te zorgen dat de huidige productlijn van het bedrijf up-to-date is en voldoet aan de behoeften van de klanten. De ingenieur moet ook feedback kunnen geven over nieuwe producten, zoals prototypes of bètaversies.

Ten slotte moet een AI-ingenieur mogelijk opleidingsmateriaal ontwikkelen voor personeel dat de producten van het bedrijf gaat gebruiken.

Samenwerking met andere disciplines

Een AI-ingeneer moet daarnaast nauw samenwerken met andere afdelingen, zoals softwareontwikkeling en productontwerp. Dit is belangrijk om AI in bestaande producten zo goed mogelijk te integreren.

Hierbij is het van belang om ervoor te zorgen dat AI-systemen efficiënt en gebruiksvriendelijk zijn en aansluiten bij de bedrijfsbehoeften en -strategieën.

Hoe word je een AI-engineer?

Om een carrière als AI-engineer te beginnen, is een afgeronde opleiding in computerwetenschappen, ingenieurswetenschappen of een verwante discipline vereist.

Een stevige basis van kennis in machine learning, deep learning en programmeertalen zoals Python is een goed uitgangspunt. Maar een AI-engineer zal na zijn of haar opleiding zichzelf moeten blijven ontwikkelen via zelfstudie om de voortdurende ontwikkelingen voor te blijven.

Aantal werknemers binnen deze discipline

Het exacte aantal AI-engineers in Nederland is moeilijk in te schatten, maar wereldwijd groeit het snel. De vraag naar dergelijke deskundigen blijft groot en bedrijven zijn bereid hoge salarissen te betalen voor deze geschoolde arbeidskrachten.

Het salaris van AI enginieurs

AI-ingenieurs hebben uitstekende carrièrevooruitzichten en kunnen hoge salarissen verdienen. Het gemiddelde salaris van een AI-ingenieur bedraagt ongeveer 60.000 euro per jaar. Dit cijfer varieert echter naargelang de ervaring van de betrokkene op dit gebied en de grootte van het bedrijf.

Begin met chatten!
Wij staan u graag te woord!
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?